Mariçiq: Janë mundësitë për një marrëveshje fer me Bullgarinë

Zëvendëskryeministri për eurointegrime i Maqedonisë së Veriut, Bojan Mariçiq theksoi se me palën bullgare janë duke u zhvilluar bisedime intensive në kuadër të deklaratës së Kuvendit dhe vijave të kuqe që kanë në thelb interesat shtetërore. Sipas tij, nëse do të arrihet një marrëveshje tani varet nga Bullgaria.

“Një zgjidhje e drejtë është e mundur. Ne besojmë se është mirë që procesi të përfundojë me një dokument gjithëpërfshirës, ​​i cili do të përcaktojë qartë detyrimet si të neve ashtu edhe të palës bullgare. Sigurisht që kemi folur deri tani, gjithçka tjetër është në një terren të papërcaktuar. Më pak rëndësi ka forma, rëndësi ka përmbajtja, çfarë hapash duhet të ndërmerren dhe të çojnë në heqjen e vetos, që të kemi një agjendë më miqësore. Ne i zhvillojmë bisedimet mbi këtë bazë”, theksoi Mariçiq në TV Sitel.

Ai përsëriti se vendi është i gatshëm të fillojë negociatat me BE-në dhe nëse kjo do të ndodhë varet nga qëndrimi i Bullgarisë, por edhe nga mjedisi që do të krijohet në Union.(INA)

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey