Marrëveshja për të ardhjen e emigrantëve në Shqipëri, Rama: Pasi u trajtohen kërkesat largohen dhe vijnë 3 mijë të tjerë

Kryeministri Edi Rama ka folur lidhur me marrëveshjen me Italinë për të sill emigrantë në Shqipëri. Gjatë një interviste televizive, Rama sqaroi se vendi ynë ka vetëm 3 mijë vende për të pritur emigrantë. Ai shtoi se procedura e Italisë për të trajtuar kërkesat e tyre zgjat 28 ditë dhe me të mbaruar kjo procedurë, […]

Nëntor 14, 2023 - 21:40
 0  5
Marrëveshja për të ardhjen e emigrantëve në Shqipëri, Rama: Pasi u trajtohen kërkesat largohen dhe vijnë 3 mijë të tjerë

Kryeministri Edi Rama ka folur lidhur me marrëveshjen me Italinë për të sill emigrantë në Shqipëri. Gjatë një interviste televizive, Rama sqaroi se vendi ynë ka vetëm 3 mijë vende për të pritur emigrantë.

Ai shtoi se procedura e Italisë për të trajtuar kërkesat e tyre zgjat 28 ditë dhe me të mbaruar kjo procedurë, 3 mijë persona do largohen dhe do vijnë 3 mijë të tjerë.

“Ne kemi marrëveshje për 3 mijë vende. Nëse ikin 3 mijë dhe vijnë 3 mijë, ku është problemi këtu? Ne kemi disponilitet për 3 mijë vende. Kemi thënë do bëjmë një qendër pritje me 3 mijë vende. Në atë territor është komplet legjiclacioni italian. Italia ka një procedurë 28 ditë për të trajtuar një kërkesë. Nëse Italia do funksionojë për herë të parë si sahat zvicerian dhe do ndodhi një mrekulli, do thotë që brenda 28 ditësh 3 mijë kërkesa do trajtohen dhe do marrin përgjigjen dhe do vijnë 3 mijë të tjerë”- tha Rama.

Rama ka treguar gjithashtu dhe arsyen përse është zgjedhur Lezha si qyteti për të strehuar përkohësisht klandestinët në bazë të marrëveshjes për emigrantët me Italinë.

“Kur është vendosur vendi nuk është vendosur arbitrarisht por janë studiuar disa opsione. Është zgjedhur si vendi më i përshtatshëm edhe për shkak të terrenit ku kjo qendër do vendoset që është në krah të spitalit repartit ushtarak pranë aeroportit të Gjadrit. Është një operacion që për sa na takon së pari Shqipëria ofron hapësirën por nuk ka asnjë përgjegjësi të drejtpërdrejt e menaxhon të gjithën Italia. Edhe fondet janë të Italisë. E vetmja gjë që do impaktojë zonën eshte se ata njerëz që do strehohen aty do ushqehen do shërbehen dhe kjo do ti shërbejë zonës sepse zona, bizneset në zonë do kenë një klient të ri që do marrë ato shërbime. Të gjitha aspektet e tjera s’do kenë asnjë mundësi të impaktojnë sigurinë, qetësinë”, tha Rama.