MASH: Sigurohet mbështetje financiare për rreth 40 mijë studentë

Me shumën prej 2.400 denarësh që Ministria e Arsimit dhe Shkencës do t’u paguajë studentëve një racion të subvencionuar nga tetori, ndërsa do të mund të blihet ushqim te cilido tregtar. Mjetet do të paguhen drejtëpërdrejtë në llogarinë rrjedhëse të studentit të cilët i plotësojnë kushtet.

“Kjo risi parashikohet për shkak të pandemisë dhe masave të mundshme kufizuese në vjeshtë. Tani masat janë relaksuar dhe objektet hotelierike po punojnë, por ne nuk e dimë se çfarë do të ndodhë në muajt e ardhshëm kur mund të kemi masa të reja kufizuese, dhe pikërisht atëherë studentët do të marrin mjetet. Prandaj, me ndryshimet ligjore, mundësojmë që kjo e drejtë të realizohet në mënyrë të pavarur nga pandemia dhe racionet të sigurohen edhe nga shitoret”, kumtoi MASH.

Zgjidhja ligjore e miratuar fillimisht parashikonte që mjetet të përdoren vetëm se në objektet hotelierike. Mirëpo me porpozim ligj ëdhtë bërë ndryshim – mjetet të shfrytëzohen te cili do tregtarë kuptohet me rekomandim që të jenë të dedikuara për furnizimin e ushqimit.

“Sipas llogaritjeve, sigurohet mbështetje financiare për rreth 40.000 studentë që do të përdorin këtë të drejtë, ku në nivel vjetor sigurohen rreth 15 milionë euro”, theksojnë nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey