Mbi 36% foshnje shqiptare kanë lindur gjatë 2020 në Maqedoni

Sipas të dhënave të fundit statistikore, 𝒏𝒆̈ 𝑴𝒂𝒒𝒆𝒅𝒐𝒏𝒊𝒏𝒆̈ 𝒆 𝑽𝒆𝒓𝒊𝒖𝒕, vitin që po e lëm pas (𝑔𝑗𝑒𝑛𝑑𝑗𝑎 31 𝑑ℎ𝑗𝑒𝑡𝑜𝑟 2020), numri i lindjeve të foshnjave të gjalla të përkatësisë etnike shqiptare arrin shifrën në 36.17% apo 6884, përcjell INA.

Ndërsa numri i lindjeve të foshnjave të përkatësisë maqedonase është rreth 50% apo 9648.

Pjesa e mbetur e foshnjave është nga komunitetet e tjera etnike.

Këto shifra kanë të bëjnë vetëm për foshnjat e lindura në vend dhe jo ato në diasporë. Të dhënat janë siguruar nga Enti Shtetëror i Statistikave në Maqedoninë e Veriut.(INA)

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey