Me sukses do të përfundojë procesi me “fingerprint” terminalet, konsideron Zaev

Kryeministri Zoran Zaev beson se i gjithë procesi rreth terminaleve të “gjurmëve të gishtërinjve” që do të përdoren për zgjedhjet e ardhshme lokale do të përfundojë me sukses dhe në kohë.

Furnizimi publik, thotë, shkon sipas të gjitha procedurave ligjore, ndërsa procedura është transparente.

Zaev i inkurajon institucionet që të monitorojnë nga afër të gjithë procesin që të jetë i suksesshëm dhe i përfunduar në kohë, por në të njëjtën kohë apelon që të gjithë të përfshirë të jenë përgjegjës maksimal.

“Qeveria i siguroi paratë dhe përmes institucioneve shtetërore mund të marrë detajet e prokurimit publik. Procedura zhvillohet nga një institucion i pavarur, i udhëhequr nga Kryetari i KSHZ-së nga VMRO-DPMNE në bashkëpunim me të gjithë anëtarët. Projekti drejtohet së bashku dhe ne të gjithë e ndjekim atë me përgjegjësi. Ajo që di nga hapat e prokurimit publik është se procesi është transparent. Gjatë procedurës ka disa korrigjime për shkak të pyetjeve të paraqitura nga të gjithë operatorët. Ato pranohen dhe menaxhohen. Procedura kaloi fazën e kontrollit administrativ përmes Byrosë së furnizime publike dhe u miratua, kaloi fazën e apelimit përmes Komisionit të Shkallës së Dytë dhe u refuzua, pra respekton të gjitha procedurat në përputhje me ligjet e prokurimit publik dhe atë që është më e nevojshme, plotësisht sipas kritereve të tenderit.procedura”, informon Zaev.

Sipas tij, nuk ka asnjë arsye për të dyshuar se procesi nuk do të zbatohet me sukses.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey