Mënyra se si keni lindur ndryshon fuqinë e vaksinave

Mënyra se si lindim, me prerje cezariane ose lindje natyrale, ndryshon mënyrën se si sistemi ynë imunitar reagon ndaj vaksinave, sugjeron një studim skocez dhe holandez.

Foshnjat e lindura në mënyrë natyrale kishin dyfishin e nivelit të antitrupave mbrojtës të prodhuar pas vaksinave të fëmijërisë.

Studiuesit thanë se ndryshimi ishte shkaktuar nga llojet e baktereve të mira, të cilat kolonizojnë trupin tonë në lindje.

Dhe ndërsa foshnjat me prerje cezariane marrin mbrojtje, mund të kenë nevojë të plotësohen me probiotikë ose vaksina shtesë.

Nëse keni lindur në mënyrë natyrale atëherë mikrobet e para që hasni janë ato që jetojnë në vaginën e nënës. Një prerje cezariane ju vendos në një rrugë tjetër, pasi ata kolonizatorët e hershëm të trupit tuaj janë insekte që jetojnë në lëkurën e njerëzve ose në spital ose në shtëpi.

Mënyra se si lindim, me prerje cezariane ose lindje natyrale, ndryshon mënyrën se si sistemi ynë imunitar reagon ndaj vaksinave, sugjeron një studim skocez dhe holandez.

Foshnjat e lindura në mënyrë natyrale kishin dyfishin e nivelit të antitrupave mbrojtës të prodhuar pas vaksinave të fëmijërisë.

Studiuesit thanë se ndryshimi ishte shkaktuar nga llojet e baktereve të mira, të cilat kolonizojnë trupin tonë në lindje.

Dhe ndërsa foshnjat me prerje cezariane marrin mbrojtje, mund të kenë nevojë të plotësohen me probiotikë ose vaksina shtesë.

Nëse keni lindur në mënyrë natyrale atëherë mikrobet e para që hasni janë ato që jetojnë në vaginën e nënës. Një prerje cezariane ju vendos në një rrugë tjetër, pasi ata kolonizatorët e hershëm të trupit tuaj janë insekte që jetojnë në lëkurën e njerëzve ose në spital ose në shtëpi.

Loading...