Meta nis betejën për Teatrin Kombëtar: Veliaj kaloi kufijtë, godina nuk shembet

Presidenti Ilir Meta ka depozituar një padi në Gjykatën Kushtetuese kundër prishjes së Teatrit Kombëtar dhe kalimit të tij në pronësi të Bashkisë.

Në një deklaratë për mediat, kreu i shtetit tha se kemi të bëjmë me një pasuri kombëtare dhe nuk mund të bëhet pasuri lokale. Presidenti u shpreh se qeveria dhe bashkia janë në unitet dhe synojnë shembjen e godinës

“Kam depozituar në Kushtetuese ankesën për kalimin në pronësi të Teatrit Kombëtar tek Bashkia e Tiranës. Përmes këtij akti shqiptarët rrezikojnë të humbasin një pasuri publike dhe do humbase memorja jonë e përbashkët kokektive. Kjo pronë publikë është e lidhur ngushtësisht me trashëgiminë kulturore dhe historike të vendit. Këto vlera mbrohen nga Kushtetuta e Republikës së Shqipërisë. Këto akte duhen shfuqizuar nga Gjykata Kushtetuese. Teatri është pasuri kombëtare dhe nuk mund të kalojë në pronësi të bashkisë Tiranë. Sovraniteti për çështje të tilla u takon të gjithë qytetarëve”, tha Meta.

Meta tha se Veliaj i kaloi kufijtë.

“Qeveria dhe bashkia kanë shfaqur hapur se qëllimi i tyre është i qartë se nuk tërhiqen nga shembja dhe ndërtimi i një godine të re. Këto deklarata për kryebashkiakun kapërcejnë edhe kufijtë e lejuara nga ligji për vetëqeverisjen vendore, për mbrojtjen e vlerave të trashëgimisë kulturore”

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey