Mickoski: “Maqedonia do të përmbushë dëshirat bullgare, që Shqipëria të fillojë negociatat me BE-në”

Hristijan Mickoski, kryetar i VMRO-DPMNE-së, beson se protokolli me të cilin Maqedonia do të duhet të përmbushë dëshirat bullgare hap dyert për negociata për Shqipërinë, por jo për vendin tonë. Sipas tij, është një nokaut dhe kapitullim diplomatik.

Ai theksoi se fillimi i negociatave do të kërkonte ndryshimin e Kushtetutës dhe përfshirjen e bullgarëve dhe kjo nuk do të lejohej nga VMRO-DPMNE. Me këtë, Mickoski beson se do të mund të ndryshohet korniza e negociatave para se të miratohet.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey