Mickoski pyetje opozitës shqiptare: “A jeni në opozitë apo me pushtetin”

Kryetari i VMRO – DPMNE-së, Hristijan Mickoski sot konfirmoi se mbetet në qëndrimin se për “propozimin francez” duhet të shkohet në referendum, por ende zgjasin konsutimet për atë se si duhet të jetë forma e referendumit dhe pyetjes, transmeton Portalb.mk.

Kreu i VMRO – DPMNE-së akuzoi partitë opozitare shqiptare se janë me pushtetin.

“Çdo kush që është kundër referendumit apo ka mbështetur qeverinë për miratimin e kornizës negociuese me BE-në, është instalacion i pushtetit.

Mickoski tha se ka dilema se a janë varianti rezervë i pushtetit.

“Unë nuk kam dëgjuar qëndrim të shqiptarëve në opozitë, por pas asaj që ata e mbështetën këtë fletë të letrës në Kuvend, kam dilema nëse janë fare opozitë apo janë variantë rezerë dhe pishinë për deputetët e pushtetit. Këtu tash më unë kam dilemë ku përkasin që të identifikojnë vetveten si opozitë të cilët ata duhet të dalin para opinionit me qëndrime në të cilat do ta kritikojnë pushtetin. Nëse ata e përkrahin atëherë unë nuk shoh se si ata mund ta indetifikojnë vetveten si opozitë”, tha Mickoski.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey