Mickoski uron shqiptarët për Ditën e Alfabetit

Kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski ka përcjell një mesazh urimi për shqiptarët me rastin e festës së 22 Nëntorit – Ditës së Alfabetit.

“Në emrin tim dhe në emër të VMRO-DPMNE-së, i uroj pjesëtarët e komunitetit shqiptar në Maqedoni 22 Nëntorin – Ditën e Alfabetit Shqip.
Maqedonia është një vend shembullor në të cilin respektohen veçoritë gjuhësore dhe kulturore të të gjithë qytetarëve të saj. Prandaj, pasuria gjuhësore dhe kulturore e shqiptarëve në Maqedoni është pjesë e pandashme e mozaikut maqedonas, i cili është shembull i bashkimit, respektit dhe mirëkuptimit të ndërsjellë të ndërtuar ndër shekuj.

Shqiptarët në Maqedoni e dinë se maqedonasit dhe të gjithë të tjerët që jetojnë në vend janë më të afërmit e tyre me të cilët mund dhe mund të ndajnë të gjitha sfidat dhe vështirësitë. Së bashku ne ndajmë fatin dhe së bashku duhet të ndërtojmë të ardhmen. Prandaj, ata nuk duhet të jenë viktima të lojërave politike të pushtetit, i cili përmes mosmarrëveshjeve dhe keqkuptimeve ..

Kryetari i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski ka përcjell një mesazh urimi për shqiptarët me rastin e festës së 22 Nëntorit – Ditës së Alfabetit.

“Në emrin tim dhe në emër të VMRO-DPMNE-së, i uroj pjesëtarët e komunitetit shqiptar në Maqedoni 22 Nëntorin – Ditën e Alfabetit Shqip.
Maqedonia është një vend shembullor në të cilin respektohen veçoritë gjuhësore dhe kulturore të të gjithë qytetarëve të saj. Prandaj, pasuria gjuhësore dhe kulturore e shqiptarëve në Maqedoni është pjesë e pandashme e mozaikut maqedonas, i cili është shembull i bashkimit, respektit dhe mirëkuptimit të ndërsjellë të ndërtuar ndër shekuj.

Shqiptarët në Maqedoni e dinë se maqedonasit dhe të gjithë të tjerët që jetojnë në vend janë më të afërmit e tyre me të cilët mund dhe mund të ndajnë të gjitha sfidat dhe vështirësitë. Së bashku ne ndajmë fatin dhe së bashku duhet të ndërtojmë të ardhmen. Prandaj, ata nuk duhet të jenë viktima të lojërave politike të pushtetit, i cili përmes mosmarrëveshjeve dhe keqkuptimeve dëshiron të ndërtojë pasuri personale në kurriz të qytetarëve më të varfër e më të varfër. Në këto vite të vështira të kolapsit ekonomik, dështimeve, tragjedive dhe dinjitetit të nëpërkëmbur të çdo familjeje në Maqedoni, qofshin ata shqiptarë, maqedonas, turq, serbë, romë, vllehë, boshnjakë apo të tjerë, ne duhet të qëndrojmë të bashkuar dhe të ndërtojmë së bashku patriotizmin, siç baza e një të nesërme më të mirë të përbashkët.

Së bashku, le të kundërshtojmë ndarjet që sjellin më shumë emigracion, më shumë varfëri, më shumë apati dhe dëshpërim. Ndërsa llogaritë private bankare të dikujt po rriten, ne kemi gjithnjë e më pak Maqedoni. Derisa pronat e dikujt po shtohen, banorët e Tetovës dhe Strumicës, Çegranit dhe Zërnovcit, Kërçovës dhe Kumanovës po pakësohen. Le të qëndrojmë së bashku kundër atyre që vjedhin të ardhmen tonë dhe së bashku të krijojmë një patriotizëm në të cilin më të mirët do të punojnë për perspektivën tonë dhe të brezave tanë të ardhshëm”, ka shkruar Mickoski në telegramin e tij.(INA)

Loading...