Migrimi thyen çdo normë!

Nga Dëfrim Seferi

Zoti qoftë me ju.

Nga këtu filloj thyerja e zemrës. Loti zëvendësojë shiun.-Dielli ndali ndriçimin ndërsa pikëllimi i nënës sa vjen dhe shtohet po rritet.
Trishtuese.Fenomeni migrin po thyen çdo normë-Po boshatiset qyteti,po shuhen pranverat e lumtura,po vdesim dalëngadalë!

Krim në masë!-Kush hesht e falt Zoti sepse vetëm ai mund të mëshirojë në heshtje të tilla!
A ka fund kjo masakërr?-Edhe sa do të vijojë me ikjen masive të të rinjëve!

Qyteti po vdes.-Qyeti ka ndryshuar dhe ajo qe me pare ishte gjithcka, tashme nuk eshte asgje. Ajo qe dikur ishte e rendesishme eshte që jemi larguar me ose pa deshire tonë dhe ne vendin tonë jemi ulur kembekryq ndjesia e te qenit vetem e bosh.

Po fillojnë të ditëlindjet e lumtura.
Qyteti po vdes.

Njerëz që dalin më pak,dyert mbyllën më herët dhe hapën shumë rrallë!

Gjithmonë lamtumirat janë me dhimbje,Por lamtumira ndaj qytetit e familjes është trishtuese!

Po ndihemi kaq bosh,kaq vetëm dhe kaq dhimbshem!
Po shuhemi,Po vdesim!

A ka fund ky krim!-Në qytetin e çoroditur ku po jetoj takoj shumë njërëz gjakftohtë dhe i pashpresë.Në rrugë takoj shumë fëmijë tek sa luajne më kujtohet femijeria ime plot shpresë e shumë ëndrra që këputen dhe nuk i jetësova dot.
N’a mungon puthja e nënës e përqafimi babait.
Alarm trishtimi. Po biem këmbanat përsëri alarm trishtimi.

Një revolucion i qetë por i fuqishëm!

Gjithmonë i shtroj pyetje vetes përse ndodh kjo mirëpo zemra menjëjere përgjigjet.
Barkun bosh e shpirtin vetëm.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey