Mijëra euro gjoba për “smrt za shiptari” ose “ubi, ubi kauri”

Me ndryshimet në Ligjin për parandalimin e dhunës dhe sjelljeve të pahijshme në ndeshjet sportive skudrat do ta mbajnë barrën për dhunën, transparentet, këngët dhe brohoritjet nga ana e tifozëve. Gjobat do të rriten nga 2.000 deri në 8.000 euro për skuadrat me tifozë të tillë, shkruan portali SDK.mk, përcjell gazeta LAJM.

Për thirrjet “Smrt za shiptari”, “Gasna komora za shiptari” ose për këngën “Makedonsko devojçe kurva golema” apo “ubi, ubi kauri” që janë pjesë e provokimeve që dëgjohen nëpër tribuna sidomos gjatë ndeshjeve futbollistike, nga tani dënimet më të mëdha do t’i bartin skuadrat, tifozët e të cilave këndojnë këngë të tilla apo bëjnë thirrje të tilla.

Për të mos u gjobitur, klubet duhet të vendosin persona përgjegjës në ndeshje dhe me aksione tjera ku citohet ligji, të parandalojnë sjelljet e pahijshme dhe dhunën nga ana e tifozëve të tyre.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey