Milloshoski: Von der Leyen do të përpiqet të zbusë shantazhet evropiane

Ish-ministri i jashtëm dhe deputeti i VMRO-DPMNE-së, Antonio Milloshoski, tha sot se kryetarja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, nesër në fjalimin e saj në Kuvend do të përpiqet ta zbusë propozimin francez me fjalë të bukura, por se deputetët e VMRO-DPMNE-së do ta ekspozojnë atë.

Milloshoski në një konferencë për media tha se në parlamentin e Maqedonisë janë drejtuar shumë liderë të njohur nga Evropa, por kjo ishte e kotë, sepse “Maqedonia e di se çfarë është e mirë për të dhe çfarë nuk është e mirë”, përcjell INA.

“Havier Solana, Romano Prodi, komisioneri evropian Oli Rehn i janë drejtuar deri më tani Republikës së Maqedonisë. Të gjithë kishin fjalime të shkëlqyera. Në Maqedoni kemi pasur fjalime kaq të shkëlqyera, nga të cilat nuk kemi pasur asnjë përfitim. Aktualisht jemi përballë shantazheve, të cilat nesër do të tentojnë të zbusin me fjalë të bukura presidenten aktuale të Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen. Ne e respektojmë kohën e saj, por e respektojmë edhe dinjitetin tonë dhe e dimë se çfarë është e mirë dhe çfarë jo për Maqedoninë”, tha Milloshoski dhe theksoi qëndrimet e partisë së tij qëndrojnë akoma se propozimi për heqjen e vetos është i paprecedentë. “Kërkohet që të rishikohet historia dhe të ndryshohet Kushtetuta që të mund të nisin negociatat dhe të kufizohen me ndryshime të mëtejshme të teksteve dhe figurave historike. Është poshtëruese”, tha ai.

Milloshoski theksoi se për kornizën e negociatave, sipas Kushtetutës, autoriteti kompetent që e pranon apo refuzon është Qeveria. Por duke qenë se kishte frikë nga revolta e qytetarëve, ajo “po përpiqet përmes Parlamentit të zhvlerësojë dhe të përdorë si alibi deputetët e koalicionit qeverisës. (INA)

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey