Auto Draft

Ministria e Arsimit në Maqedoni paralajmëron rritjen e rrogave në arsim

Ministria e Arsimit dhe Shkencës në Maqedoninë e Veriut paralajmëron rritje të rrogave për punonjësit e arsimit.
“Vitin e kaluar, paga e punonjësve të arsimit në shtator u rrit pesë përqind. Ndërsa faza tjetër, pra rritja tjetër, është planifikuar për muajin e ardhshëm, duke përfshirë stafin në arsimin fillor, të mesëm dhe të tretë”, tha Ministria e Arsimit dhe Shkencës në lidhje me konferencën për shtyp të Sindikatës së Pavarur të Arsimit dhe Shkencës.

“Është një plan realist dhe i mundshëm që është hartuar sipas mundësive buxhetore. Plani, gjegjësisht masat e parashikuara u janë paraqitur organizatave sindikale para zbatimit të tyre, për të cilat organizatat sindikale theksuan qëndrimin pozitiv dhe kërkesën për këtë prirje pozitive, pra angazhimin për kushte më të mira pune dhe mundësi për të vazhduar në të ardhmen, gjë që natyrisht është e pranuar dhe zbatuar nga institucionet e sistemit”, thonë nga Ministria e Arsimit.

Ata informojnë se procesi i transformimit të punësimit nga një fikse në një kohë pune të pacaktuar, në përputhje me kërkesat e paraqitura nga vetëqeverisja lokale, realizohet vazhdimisht dhe është investuar në përmirësimin e infrastrukturës arsimore, në mënyrë që të sigurojë kushte më të mira për procesin arsimor të nxënësve, por edhe për të përmirësuar kushtet e punës për mësuesit.

Auto Draft

Loading...Behu pjese e LAJME.mk , kliko LIKE fanpage ne facebook me posht!
Nga LAJME.mk August 19, 2019 12:25 am ne Lajme. ne link https://lajme.mk/?p=148455
Nese ky postim qe eshte bere ne faqen Lajme.mk prek privatesin e dikujt ose eshte lajm abuzues ju lutem na shkruani ne email [email protected] lajme.mk ose ne fanpage facebook ose ContactUs, dergo linkun e mesiper qe te fshihet. Nuk mbajme pergjithesi per ndonje lajm qe eshte postuar qe eshte publik ne gjithe mediat. Ju faleminderit