Miratimi i propozimit francez, Borrell: Hap vendimtar në rrugën drejt BE-së për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut

Reagimeve të shumta pas miratimit të propozimit francez nga Kuvendi i Maqedonisë së Veriut iu është bashkuar edhe shefi i politikës së jashtme të BE-së, Josep Borrell.

Borrell shkruan se ky është “një hap vendimtar në rrugën drejt BE-së për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut”. Diplomanti europian thekson se ky vendim vjen në momentet kur ne duhet të qëndrojmë së bashku për të përballuar sfidat e përbashkëta.

“Në Maqedoninë e Veriut, Parlamenti ka votuar. Në favor të hapjes së negociatave për anëtarësim, në favor të së ardhmes sonë të përbashkët evropiane.

Një hap vendimtar në rrugën drejt BE-së për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, në momentet kur ne duhet të qëndrojmë së bashku për të përballuar sfidat e përbashkëta”, shkruan Borrel në Twitter.

In North Macedonia, the Parliament @SobranieRSM has voted.

In favour of opening accession negations, in favour of our common European future.

A crucial step on the EU path for Albania and North Macedonia, at times when we need to stand together in living up to joint challenges.

— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) July 16, 2022

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey