Mjekët familjar në Maqedoni nesër në protestë

Në ditën e shëndetësisë, 7 prill, mjekët e familjar nga vendi nesër do të mbajnë sërish protestë paqësore para Ministrisë së Shëndetësisë.

“Qeveria nuk na ka plotësuar asnjë kërkesë. Këshilli Ekonomik i Qeverisë duhet të gjejë para për të rritur pikën e kapitulacioneve të mjekëve familjar, në mënyrë që t’i mbajmë mjekët e rinj dhe t’i paguajmë infermierët në përputhje me rrethanat”, thotë Lidija Çollakova-Dervishova, kryetare e Shoqatës së Mjekëve Privatë të Maqedonisë.

Kjo është hera e tretë që ata shprehin pakënaqësinë e tyre, pasi zyrtarët shëndetësorë thonë se nuk i kanë dëgjuar kërkesat e tyre.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey