Molliqaj: Pushteti “Krejt dhe Drejt” në emër të “interesit publik” po e arsyeton përndjekjen

Kryetari i PSD-së, Dardan Molliqaj ka reaguar pas aktivizimit të prokurorisë dhe policisë të cilët sot në mëngjes shkuan në zyret e gazetës “Insajderi” lidhur me publikimin e hulumtimit për vaksinat.

Molliqaj ka thënë pushteti aktual kanë filluar të abuzojnë me “interesin e madh publik” në emër të të cilit po e arsyetojnë përndjekjen.

“Pushteti “Krejt dhe Drejt”, sikur të gjitha pushtetet me mendësi totalitare ka filluar të abuzojë me “interesin e madh publik”, në emër të të cilit po e arsyeton përndjekjen”, ka thënë Molliqaj.

Ai ka thënë poashtu se është shqetësuar zelli i organeve të ndjekjes menjëherë pas konferencës së mbrëmshme të ministrit Vitia.

Postimi i plotë:

Çfarë na duhet është imunizim ndaj autoritarizmit

Vërsulja e policisë ndaj gazetarëve është e rrezikshme dhe e papranueshme. Diçka të tillë nuk kemi parë nga pushtetet e kaluara. Është shqetësues zelli i organeve të ndjekjes për t’u përgjigjur përpara Dr Hipokritit. U aktivizuan fill pas konferencës. Prokurori i shtetit nuk ka punë me Insajderin, përveç nëse zgjedh të bëhet instrument i përndjekjes politike.

Pushteti “Krejt dhe Drejt”, sikur të gjitha pushtetet me mendësi totalitare ka filluar të abuzojë me “interesin e madh publik”, në emër të të cilit po e arsyeton përndjekjen. Këtu është rasti ta tërheqim vërejtjen për sjelljen e tyre të papërgjegjshme: ta kujtojmë sjelljen e tyre kur shkelën pafytyrësisht rregullat për mbrojtje nga pandemia në kohë zgjedhjesh, shkelje këto që rriten numrat e infektimeve dhe të viktimave; pastaj vendosen masa këtu, e mësyen andej kufirit; kur refuzuan vaksinat për shkak të zgjedhjeve në Shqipëri, ku s’janë fare në lojë; njëjtë edhe tash me vaksinat e Pfizer. Ja, pra, ky është përkushtimi në emër të të cilit po përndjekin.

Përtej kësaj, shoqëria jonë ka nevojë për një debat të vërtetë mbi rolin e mediave në shoqëri, por edhe raportimin e drejtë dhe objektiv. Kjo sepse mediat janë ndërmjetësuesi kyq midis ngjarjeve dhe pahtësimit të tyre. Mediave duhet t’ua ruajmë paprekshmërinë karshi pushtetit, por humbja e besueshmërisë e bën vetë pushtetin imun karshi kritikës.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey