MPJ dënon videot parazgjedhore në Bullgari

Ministria e Punëve të Jashtme ka dënuar videot parazgjedhore të publikuara në Bullgari, të cilat, siç theksohet, shprehin pretendime territoriale dhe ndjenja të njëanshme të përkatësisë dhe përvetësimit të vendit tonë.

“Në përpjekjet për të forcuar dialogun dhe forcuar besimin, të gjitha me qëllim të promovimit të marrëdhënieve të fqinjësisë së mirë, publikimi i videove zgjedhore që shprehin pretendime territoriale dhe ndjenja të njëanshme të përkatësisë dhe përvetësimit të një vendi tjetër fqinj, nuk është në ndërtimi i miqësisë dhe respektit për vlerat evropiane, për të cilat jemi përkushtuar kaq shumë së bashku. Ne presim që zyrtarët e Republikës së Bullgarisë të distancohen dhe të dënojnë shfaqjet e tilla të një prej pjesëmarrësve të mundshëm politikë në shtëpinë më të lartë të Bullgarisë”, thuhet në reagimin e Ministrisë së Punëve të Jashtme.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey