Narezak me logon Hallall, ndërsa ka përbërje mish derri, alarmon BFIM

Agjencioni për Hallall Standard në Republikës së Maqedonisë së Veriut ka dal me një njoftim për konsumatorë të marketeve Stokomak në vend, përcjell INA.

Ja njoftimi i plotë:

Agjencion për Hallall Standard në Republikës së Maqedonisë së Veriut, jemi institucioni i vetëm në vend që merret me certifikimin e produkteve sipas sistemit Hallall Standard, dhe ruajmë vlerën e logos Hallall, e ndjejmë për obligim t’ju njoftojmë se në marketet e STOKOMAK DOO Skopje, shitet një narezak prej mishi i cili e ka logon e Hallallit ndërsa në përbërjen e saj ka edhe mish derri.

Njoftojmë opinionin si produkti i njëjtë është prodhuar në Republikën e Serbisë dhe i njëjti e ka siguruar logon atje.

Si agjencion në bazë të detyrimeve kushtetuese të BFI-së dhe statutit të agjencisë për Hallall Standard, kemi bërë kërkesë direkte tek kompania në fjalë (Stokomak Doo Skopje) që urgjentisht të tërheq këtë produkt nga qarkullimi, njëherit Bashkësia Islame në Republikën e Serbisë të ndërmer masa në tërheqjen e c..

Agjencioni për Hallall Standard në Republikës së Maqedonisë së Veriut ka dal me një njoftim për konsumatorë të marketeve Stokomak në vend, përcjell INA.

Ja njoftimi i plotë:

Agjencion për Hallall Standard në Republikës së Maqedonisë së Veriut, jemi institucioni i vetëm në vend që merret me certifikimin e produkteve sipas sistemit Hallall Standard, dhe ruajmë vlerën e logos Hallall, e ndjejmë për obligim t’ju njoftojmë se në marketet e STOKOMAK DOO Skopje, shitet një narezak prej mishi i cili e ka logon e Hallallit ndërsa në përbërjen e saj ka edhe mish derri.

Njoftojmë opinionin si produkti i njëjtë është prodhuar në Republikën e Serbisë dhe i njëjti e ka siguruar logon atje.

Si agjencion në bazë të detyrimeve kushtetuese të BFI-së dhe statutit të agjencisë për Hallall Standard, kemi bërë kërkesë direkte tek kompania në fjalë (Stokomak Doo Skopje) që urgjentisht të tërheq këtë produkt nga qarkullimi, njëherit Bashkësia Islame në Republikën e Serbisë të ndërmer masa në tërheqjen e certifikimit hallall për kompaninë prodhuese.

Shfrytëzojmë rastin të falemenderojmë të gjithë besimtarët muslimanë për paraqitjen e rastit në Bashkësinë Fetare Islame të RMV, njëherit apelojmë që raste të tilla të drejtë përdrejtë të paraqiten në BFI”, nën të ditur Agjensioni për Hallall Standard
me drejtorin Muhamer Veseli.(INA)

https://m.facebook.com/story.php?story_fbidee=pfbid0E87Ewp2MURSKpaYmzf6QPCwaVNzjNfDMyhNeCLh1bNaEvWtxdxdNJTMJhupzh2p4l&id=283542399626

Loading...