Nga dronët te…/ Armët më vdekjeprurëse të ushtrisë së SHBA-së (FOTO)

SHBA është një superfuqi ushtarake botërore dhe këtë e ka treguar në çdo kohë. Konflikti me Iranin ka detyruar Donald Trump që të tregojë “muskujt” e shtetit të tij.

Ushtria e Shteteve të Bashkuara ka dronët më të fuqishëm në botë. Në vend që të rrezikojnë jetën në fushën e betejës, forcat amerikane mund të luftojnë në distancë me këto sistemet e reja.

Ndonëse fillimisht konsiderohej si një modë që shpejt do të kalonte, 15 vitet e fundit kanë treguar se avionët pa pilot kanë ndryshuar plotësisht mënyrën se si zhvillohen luftërat.

Së fundmi SHBA ka nisur testimin e një lazeri shumë të fuqishëm, i cili mund të sjellë revolucion në sistemin ushtarak.

Me gati 3 milionë anëtarë të shërbimit, 4,800 njësi mbrojtëse në shtatë kontinente dhe një buxhet vjetor prej më shumë se 700 miliardë dollarë, ushtria amerikane konsiderohet si forca kryesore luftarake në botë.

SMART PUBLISHER

AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey