Një kompani amerikane dëshiron të punësojë 35.000 njerëz – nuk duhet as diplomë universitare

Një firmë kryesore në industrinë e shërbimeve të sigurisë po ballafaqohet me një “problem të punësimit”.

Sipas medieve të huaja, përcjell Telegrafi, bëhet fjalë për kompaninë e sigurimit dhe shërbimeve të objekteve Allied Universal e cila po kërkon të punësojë më shumë se 35,000 punëtorë në dy muajt e ardhshëm.

Siç thuhet më tej, kjo pasi që pavarësisht nga një normë papunësie 6.1% në prill dhe një ekonomie amerikane që ka humbur më shumë se 8 milionë vende pune krahasuar me shkurtin e vitit të kaluar, plotësimi i pozicioneve mund të mos jetë një detyrë e lehtë.

Shkalla e papunësisë u rrit në prill nga 6% në mars ndërsa më shumë njerëz hynë në fuqinë punëtore.

Dhe ndërsa ky është një lajm i mirë, disa industri ende po luftojnë për të gjetur punëtorë.

“Unë mendoj se do të jetë sfiduese për disa”, ka thënë Morgan Price, nënkryetar i vjetër i rekrutimit dhe gjetjes së talenteve në Allied Universal. “Jo vetëm që gjetja e njerëzve për të ardhur tek ne është një sfidë, por ne po luftojmë me shumë kompani të tjera që janë gjithashtu në të njëjtën pozitë, kështu që do të jetë një garë e ngushtë për kandidatët”.

Gjithashtu, sipas Nick Bunker, një ekonomist me një faqe në internet të punësimit, kërkesa për punëtorë ka qenë në rritje ndërsa ekonomia po rimëkëmbet.

Ndryshe, edhe operatorët dhe prodhuesit e restoranteve raportojnë se ata nuk kanë qenë në gjendje të plotësojnë pozicionet e hapura dhe McDonald’s njoftoi javën e kaluar se po rrit pagat për disa staf për të ndihmuar tërheqjen e punëtorëve.

Por kjo nuk është hera e parë që Allied Universal, që siguron shërbime sigurie dhe lehtësirash për bizneset, përfshirë objektet e kujdesit shëndetësor, shitësit me pakicë dhe zyrat e korporatave, ka shkuar në një nxitje të madhe të punësimit.

Në prill të vitit 2020, kompania njoftoi se po kërkonte të plotësonte më shumë se 30,000 pozicione gjatë dy muajve të ardhshëm, por nuk ishte në gjendje të arrinte diçka të tillë pasi pandemia dhe pasojat e saj ekonomike mbajtën shumë punëtorë në mënjanë.

Kështu, për të tërhequr kandidatë, kompania po ofron bonuse punësimi në disa pjesë të vendit.

Në mënyrë tipike, ato variojnë nga 1,000 dollarë në 2,000 dollarë, por mund të jenë më të larta.

Për shembull, në Kaliforninë jugore dhe në zonën e Feniksit, punësimet e reja mund të marrin deri në një shpërblim prej 3,000 dollarësh.

“Ne po bëjmë gjithçka që mundemi për të tërhequr talentë”, ka thënë Price.

Aplikantët mund të kalojnë nëpër procesin e intervistës në mënyra të ndryshme, duke përfshirë: personalisht, video të drejtpërdrejtë ose me një video të regjistruar paraprakisht që lejon një aplikant të përgjigjet në pyetjet e regjistruara.

Madje, gjatë kulmit të pandemisë, kompania gjithashtu realizoi intervista, ku kandidatët qëndruan në makinën e tyre dhe intervistuesi qëndroi jashtë.

Dhe nuk është e pazakontë që aplikantët të marrin një ofertë menjëherë.

“Ne bëjmë oferta [në vend] sapo të jemi në procesin e intervistës, ne zakonisht nuk do të lejojmë askënd të shkojë pa bërë një ofertë nëse ata janë të kualifikuar dhe të interesuar”, citohet të ketë thënë Price.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey