Osmani merr pjesë në Këshillin e Atlantikut të Veriut të NATO-s

Punëve të Jashtme të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani, do të marrë pjesë në takimin e rregullt të Këshillit të Atlantikut të Veriut në nivelin e Ministrave të Jashtëm, i cili pas një pauze prej një viti për shkak të pandemisë COVID 19, do të zhvillohet me prani fizike në Selinë e Aleancës.

Diskutimet në takim pritet të përfshijnë çështje me përparësi të NATO-s, të tilla si situata në Afganistan, ndikimi i marrëdhënieve globale gjeostrategjike mbi sigurinë në zonën Euro-Atlantike dhe stabilitetin e gjerë rajonal.

Ministrat e Jashtëm do të adresojnë gjithashtu zhvillimin e agjendës në lidhje me “NATO 2030”, pritet të japin komentet dhe sugjerimet e tyre në lidhje me rolin gjeostrategjik të Aleancës dhe ballafaqimin me sfidat e ardhshme të sigurisë, si dhe të miratojnë disa vendime që kanë të bëjnë me temat që janë çyshtje e diskutimit.

Ministri Osmani do të jetë përfaqësuesi i parë politik nga Republika e Maqedonisë së Veriut, i cili do të marrë pjesë fizikisht në një takim të Këshillit të Atlantikut të Veriut që nga anëtarësimi i vendit tonë në NATO në mars të vitit të kaluar, i cili do të përdoret për të mbajtur disa takime bilaterale me Ministrat e Jashtëm të vendeve anëtare dhe partnere të NATO-s.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey