Panovski: KSI të sqarojë pse e injoron llojin e virusit “delta“

“Puna është relaksuar tash e një muaj e gjysmë. Ju mund të shihni se çfarë po ndodh në mbrëmje, njerëzit mblidhen brenda. Ne në të vërtetë nuk kemi virus, por nuk e dimë nëse dhe në çfarë mase kemi imunitet ndaj llojit të virusit indian. Duhet të përballemi me rrezikun dhe të përgatitemi”, tha mikrobiologu Nikolla Panovski në një intervistë për “TV Sitel”.

Sipas tij, mjeku Danillovski thotë se duhet të ketë kontroll mbi personat që vijnë tek ne, madje edhe mbi gurbeçarët tanë, madje edhe mbi shtetasit tanë që shkojnë me pushime në ato vende ku ka virus delta, ndërsa Komisioni për Sëmundjet Infektive injoron ata, ata duhet të njoftojnë pse po e bëjnë këtë.

“A sjellin ata, në marrëveshje me Qeverinë dhe masat ekonomike, masa që nuk janë të justifikuara nga pikëpamja shëndetësore? Nuk ka logjikë, nëse kemi 6 raste, ndërsa në Greqi ka 800, dhe vendi është pesë herë më i madh, llogarit që është si 30:800, ka më shumë se 25 herë më shumë raste në fqinjin jugor”, tha Panovski, duke shtuar se reciprociteti të paktën mund të kemi me Bullgarinë.

“Pasi ata na dhanë ato 5.000 vaksina që nuk kanë mbërritur ende, ne jemi duke u testuar për të hyrë në Bullgari, dhe megjithëse ata kanë 10 herë më shumë të infektuar për frymë, ata mund të hyjnë në Maqedoni. A ka ndonjë logjikë në masat shëndetësore?, pyet Panovski.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey