Para 6 muajve alarm për gabime në spitalin covid në Tetovë

Gjashtë muaj më parë, u raportua se kishte gabime në ndërtimin e spitalit modular në Tetovë. Sipas informacioneve të drejtorit të Spitalit Klinik Tetovë, Artan Etemi, ata u alarmuan menjëherë pas dorëzimit të objektit nga kontraktori, Ministria e Shëndetësisë dhe Spitali Klinik, që ishte më 14 prill. Të nesërmen më 15 prill, gabimet u regjistruan në kompaninë kontraktore dhe u paraqitën vërejtje për të korrigjuar parregullsitë në kohë.

Sipas Etemit në atë kohë, vërejtjet i referoheshin dyshemesë dhe disa gabimeve të tjera të vogla të infrastrukturës. Një periudhë prej pesë ditësh u dha për të korrigjuar gabimet gjatë ndërtimit të spitalit modular. Kishte energji elektrike dhe ujë në spital dhe ata tashmë ishin në kontakt me kompaninë për sistemin e oksigjenit, ku u informuan se sistemi do të instalohej brenda 2-3 ditëve. Ai u dërgua në Njësinë e Sëmundjeve Infektive dhe mund të lidhej. Sipas drejtorit Etemi, kapaciteti i spitalit modular ishte për 35 persona.

Sot ministria e shëndetësisë doli më komunikatë në të cilën thotë se Spitali modular është ndërtuar sipas të gjitha standardeve. Nga ministria thonë se kovid-qendrat modulare, përfshirë edhe atë në Tetovë, janë hapur pas kontrollit teknik.

MINISTRIA E SHËNDETËSISË

“Gjatë ndërtimit të të gjitha spitaleve modulare, materialet e implantuara janë të certifikuara. Ministria e Shëndetësisë informon se qendra e COVID -it në Tetovë është projektuar me tre hyrje, korridoret janë të gjera 2.4 metra dhe parmakët e dritareve janë të ulëta për raste evakuimi. Në këto objekte nuk është përdorur dru, dhe janë vendosur të gjitha elementet tjera të nevojshme për mbrojtje. Pas lëshimit në përdorim, është bërë pranim teknik.

Ministria e shëndetësisë sqaron se gjatë ndërtimit ka përshkrime të dokumentuara për vërejtje teknike të parëndësishme, siç i quajnë ata si mbulesa dyshemeje silikoni, nivelimi i sifonit në tualet, shtrirja e një pjese të ulluqeve, etj. Ministria e shëndetësisë thotë se pas këtyre kërkesave, vërejtjet u korrigjuan para se të viheshin në përdorim dhe të shtroheshin pacientët në spital. Këto dokumente, thonë nga ministria e shëndetësisë do t’i dorëzohen publikut dhe mediave për shqyrtim.

Sipas Ministrisë së Shëndetësisë kovid-qendra në Tetovë i posedon të gjitha certifikatat e nevojshme për mbrojtje nga fatkeqësitë. Ministria e Shëndetësisë pret që ekspertët dhe organet hetimore të hetojnë sa më shpejt këtë rast të tmerrshëm. /SHENJA

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey