“Pavarësia e Kosovës u imponua nga disa politikanë”/ Presidenti maqedon: Ne e njohëm Kosovën, por Maqedonia…

Presidenti i Maqedonisë Veriore, Stevo Pendarovski theksoi se Maqedonia nuk duhet të lobojë për pavarësinë e Kosovës, e cila është imponuar nga disa shqiptarë politikanë nga dega ekzekutive.

“Serbia ka bërë gjithçka që është në fuqinë e saj për të na ndihmuar dhe ne dimë ta vlerësojmë atë gjest miqësor dhe nuk do ta harrojmë atë”, tha ai.

“Ne e njohëm Kosovën si një shtet të pavarur në 2008, kur shumica e partnerëve tanë strategjikë e bënë këtë, dhe që nga ajo kohë ne jemi angazhuar për ndërtimin e marrëdhënieve të mira me Kosovën, sepse në atë mënyrë ne jemi duke përmbushur interesat tona kombëtare”, tha Pendarovski.

Ai vlerësoi se Maqedonia e Veriut gjithashtu kontribuon në forcimin e bashkëpunimit rajonal, i cili është përparësia më e lartë e politikës së jashtme të Serbisë./BS

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey