Pesë ushtrimet që ju ndihmojnë të vraponi më shpejt

Nuk ka asgjë sikur ndjenja e të thyerit rekordet personale. Kur e arrini këtë, të gjitha ato mëngjese të hershme kanë kuptim.Por, vrapuesit e dinë se për ta rritur shpejtësinë e vrapimit merr kohë dhe përkushtim.

Anthony Mayatt, trajner personal, ka treguar se si të vraponi më shpejt dhe si ta përmirësoni edhe shpejtësinë e maratonës 10 kilometërshe.

Sipas tij, ushtrimet me peshë veçse janë dëshmuar si shumë fitimprurëse për vrapuesit afatgjatë.Ai thotë se ushtrimet të cilat jua rrisin shpejtësinë e vrapimit janë:– Sesionet me vrapime sprint– Ushtrimi ‘deadlift’– Ngrehjet në hekur (pull up)– Ushtrimet ‘split squat’– Ushtrimi ‘plank’.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey