Policia, gazetarët dhe arsimtarët do të vaksinohen nga e hëna

Grupi Kombëtar Teknik për Imunizim kundër Covid-19 ka vendosur të fillojë vaksinimin e punonjësve në infrastrukturën kritike të shtetit nga fillimi i javës së ardhshme.

Një total prej 4,000 vaksinash do të ndahen për këto kategori nga 24,000 vaksinat fillestare që tashmë kanë mbërritur dhe me të cilat nesër do të fillojë vaksinimi i qytetarëve mbi 75 vjeç.

Grupet e mëposhtme janë përfshirë në infrastrukturën kritike: Punonjësit e MPB-së që janë më të rrezikuar dhe për të cilët MPB-ja duhet të paraqesë listat sipas rrezikut, punonjësit e ARM-së gjithashtu sipas listës së paraqitur nga institucioni për grupet më të ekspozuara, gazetarët e punësuar në media, punonjësit në prokurori dhe gjykata, shoferët e autobusëve të JSP, zjarrfikësit, personeli i kopshteve dhe stafit të pagesave për rrugë.

“Me këtë vendim, grupi teknik për imunizim beson se ata punonjës që kanë më shumë kontakte dhe janë në rrezik të lartë do të mbrohen”, thanë nga Ministria e Shëndetësisë.

Të gjithë grupet e tjera, sipas shkallës së rrezikut, do të vaksinohen në fazat e ardhshme dhe bëjnë thirrje për durim dhe mirëkuptim. Ministria e Shëndetësisë edhe njëherë i kujton qytetarët që të vazhdojnë të respektojnë plotësisht masat për mbrojtje personale.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey