Policia lëshon njoftim, pasi që eskaloi situata në Kamenicë

Nxënës e prindër të shumtë ishin mbledhur sot në fshatin Shipashnicë e Poshtme të komunës së Kamenicës për të kundërshtuar mbylljen e shkollës në këtë vend.

Me këtë rast si pasojë e kundërshtimit pati përleshje në mes banorëve dhe zyrtarëve policorë.

Lidhur me këtë lajmi.net ka kontaktuar zëdhënësin e policisë për rajonin e Gjilanit, Ismet Hashani i cili tha se banorët e kanë bllokuar derën e hyrjes së shkollës me qëllim që mos t’i lënë zyrtarët komunal që të vendosin brenda shkollës inventarin për fëmijët parashkollorë.

“Në vendin e ngjarjes janë tri patrulla policore, mirëpo situata paraqitet e tensionuar. Aty janë mbledhur rreth 50 banorë të fshatit në shenjë pakënaqësie ku me këtë rast janë sulmuar zyrtarët komunal ku është përdorur edhe spreji nga ana e zyrtarë policorë”, tha ai.

Tutje u theksua se lidhur me zhvillimet e tjera policia do të jap informacione ndërkohë.

Lidhur me këtë ngjarje është deklaruar edhe kryetari i Kamenicës, Qëndron Kastrati. Ai tha se banorët kanë kundërshtuar mbylljen e shkollës e cila po ndodh në bazë të reformave në arsim.

“Në Kamenicë vetëm 3.99% e fëmijëve shkojnë në kopsht. 96% të tjerë apo rreth 1400 fëmijë qëndrojnë në shtëpi. Edhe pse edukimi parashkollor është kusht i domosdoshëm për zhvillimin e secilit fëmijë, në Kamenicë jo të gjithë e kanë këtë mundësi. Ashtu siç e kemi stërthënë, objektet e shkollave të fuzionuara do të përdoren për qëllimet më të mira për komunitetin. Dhe kështu, ne sot dërguam pajisjet dhe inventarin për çerdhen e Shipashnicës së Poshtme e cila do t’u shërbente fshatrave përreth. Është paraparë që të punësohen rreth 12 punëtorë dhe që dy vitet e para të jenë pa pagesë për fëmijët”, tha ai.

Njëashtu ai theksoi se është për keqardhje se në çfarë mase është manipuluar komuniteti nga disa “badihavxhinj”.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey