Projekti i Barcelonës për rikonstruktimin e stadiumit “Cam Nou” – Emri, kosto, periudha e rinovimit, sa do të luajë skuadra jashtë dhe gjithçka tjetër

Barcelona prezantoi të mërkurën planet të cilat, nëse ratifikohen nga anëtarët, do të shohim një rizhvillim të madh të “Camp Nou” dhe zonës përreth, i cili do të marrë katër vjet për t’u përfunduar, ndërsa skuadra do të kalojë një sezon duke luajtur larg shtëpisë së tyre tradicionale.

Të luajë larg “Camp Nou”

Modernizimi i Camp Nou parashikohet të përfundojë në vitin 2025, ndërsa nuk ka data të përcaktuara për objektet e tjera, të cilat do të përfshijnë zyra, një hotel, një poligon shumë sportiv dhe një qendër stërvitore

Në vitin e parë të punimeve, ekipi i parë i Barcelonës do të vazhdonte të luante në stadium, megjithëse me një mbyllje të pjesshme, më pas në të dytin do të duhej të luante diku tjetër, përpara se të ktheheshin në vitin e tretë dhe të katërt, përsëri, me disa seksionet të mbyllura.

Kosto ekonomike

Anëtarëve të Barcelonës u kërkohet të mbështesin propozimin e bordit për të kërkuar një hua deri në 1.5 miliardë euro për projektin, megjithatë, klubi beson se hapësira e rinovuar përfundimisht do të paguajë veten falë rritjes së të ardhurave komerciale.

Joan Laporta dhe bordi i tij besojnë se ky nuk është një shpenzim pasi është një investim në të ardhmen e klubit, diçka që ata besojnë se ishte shumë e vonuar pasi klubet e tjera i kanë lënë pas me stadiume më moderne.

🔵🔴 BARÇA REFERENDUM#SiTotsVotemGuanyarem – December 19

Member info must be verified and/or updated
👉 https://t.co/4GQSrGlr6F pic.twitter.com/dYi9oJY2Qw

— FC Barcelona (@FCBarcelona) December 1, 2021

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey