Prokurori duhet ti lëshoj fletëarrest drejtorit të Statistikave pse nuk po respekton ligjin për Regjistrim, thirrjet publike!

Ekspertët dhe aktivistët kërkojnë që prokuroria të shpallë fletarrest për drejtorin e Entit Shtetëror të Statistikave dhe zyrtarëve tjerë të këtij institucioni, për shkak se regjistruesit nuk kanë dalë në teren ashtu siç e parasheh ligji, përcjell Lajm.

“Prokuroria duhet të jep flet arest për të gjithë kryetarët e komisionit per regjistrim të cilët nuk respektojnë ligjin, edhe atë bashkë me drejtorin e entit statistikor të RMV!
Regjistruesit nuk janë në detyrën e tyre.
Kush e then ligjin SOT, SHTETI apo populli”, pyet Hamdi Sulejmani, aktivist i shoqerise civile nga Tetova.

“Prokurori i shtetit nê Maqedonin veriore sot duhet me lëshu flet arest për Drejtorin e entit statistikor për mos zbatim të ligjit për regjistrimin e popullates… Në shtetet ku respektohet ligji kjo do të ndodhte”, thekson ish deputeti, Ruzhdi Matoshi.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey