Publikohen inicialet e policëve dhe doganierëve të arrestuar sot në aksionet në Kumanovë dhe Shkup

Sot gjatë një aksioni të gjerë me bastisje në disa lokacione në Kumanovë dhe Shkup janë arrestuar dhjetë persona.

Ministria e Brendshme ka publikuar inicialet e personave mes tyre tre policë dhe pesë doganierë: B.A.(35), M.A.(40), IA. 45), IF (47), AA (43), të gjithë nga Kumanova, A.Zh.(53), TT (54), DK (. (43), Xh.SH. (36), nga Shkupi dhe L.L.(36) nga Tetova.

Ata dyshohen se kanë kryer veprën penale “kontrabandë” nga neni 278 dhe tre prej tyre kanë kryer veprën e “prodhimit dhe shpërndarjes së paautorizuar të narkotikëve, substancave psikotrope dhe prekursorëve” nga neni 215 i Kodit Penal, ndërsa gjatë bastisja e A.A. është gjetur dhe konfiskuar kokaina, njofton MPB.

Përkatësisht, gjatë muajit nëntor 2021, katër prej tyre, mes të cilëve dy policë, dy herë kanë marrë pjesë në një transferim të paautorizuar për shitje të prekursorëve, nga njësia doganore në Aeroportin Ndërkombëtar të Shkupit në brezin e gjelbër afër kufirit shtetëror ndërmjet vendit tonë. dhe R. Kosova. Me këtë, doganierët e dyshuar kanë vepruar në kundërshtim me kompetencat e tyre zyrtare dhe nuk kanë kryer kontroll të duhur të mallit në pajtim me të deklaruarit, njofton MPB.

Personat gjatë ditës do të paraqiten para gjyqtarit të procedurës paraprake në Gjykatën Themelore Penale – Shkup, dhe në koordinim me Prokurorinë Publike për Ndjekje të Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit, pas zbardhjes dhe dokumentimit të plotë të rastit, përkatësisht do të dorëzohen parashtresat.(INA)

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey