Raufi në Supreme: Andi Krasniqi dhe Demë Shehu s’janë organizatorë të “Lagjes së Trimave” – rasti u kurdis nga shteti (Video)

Avokati Naser Raufi që mbron dy të dënuarit në rastin “Lagja e Trimave”, Andi Krasniqi dhe Demë Shehu, gjatë seancës së sotme në Gjykatën Supreme, ka thënë se klientët e tij nuk kanë asnjë lidhje me organizimin e ngjarjeve të 9 dhe 10 qershorit të vitit 2015, shkruan gazeta LAJM. Avokati Raufi tha se, këto ngjarje ishin skenarë i policisë sekrete të, siç e quan ai, regjimit të asaj kohe në Maqedoni.

“Poenta ime përse unë e përmenda z. Ali Ahmeti ishte që të dëshmojë se klientët e mi të dënuar me burg të përjetshëm, Andi Krasniqi dhe Demë Shehu nuk janë organizatorë të këtyre ngjarjeve. Unë udhëzova edhe në bisedën që ishte publike, që doli më duket se në Alsat, intervistë jepte vetë Ali Ahmeti, i cili tha se ka biseduar dhe në përputhshmëri me atë bisedë të na mundësohej që të ishte pjesë e dëshmive do të vërtetohej se klientët e mi Demë Shehu dhe Andi Krasniqi, nuk kanë qenë organizatorët e ngjarjeve. Unë vlerësoj se këto dy dënime me burg të përjetshëm janë të pabazë sepse dihet se kush ka komaduar me aksionin. Dhe nëse do të lejohej kjo bisedë do të dëshmohej se asnjë rol komandues nuk kanë pasur dy klientët e mi. Qëllimi është që të dëshmojnë se kjo agjenci është e përfshirë në këtë ngjarje, si dhe gjithë DSK-ja e asaj kohe dhe gjithë regjimi ishin të përfshirë që kërkoni të defokusonin opinionin nga protestat e asaj kohe”, tha Raufi./Gazeta LAJM

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey