Refuzimi i Kurtit nga udhëheqësit e Manastirit të Deçanit, Palmer nuk e bënë shumë të madhe

Thotë se e kupton rezistencën e udhëheqësve të Manastirit

Zëvendës Ndihmës Sekretari i Shtetit për Evropën, Mattheë Palmer ka folur rreth refuzimit që udhëheqësit e Manastirit të Deçanit po ua bëjnë krerëve të shtetit të Kosovës për diskutim, sikurse që ishte rasti i fundit kur iu refuzua vizita kryeministrit Albin Kurti.

Palmer thotë se i kupton ata, derisa të merret një vendim nga gjykata rreth tokës.

‘’E kuptoj pse udhëheqësit e manastirit refuzojnë takimet me udhëheqësit institucional, pasiqë ende nuk ka ndonjë vendim të gjykatës.

‘I nxita që të diskutojnë për dialog dhe këtë çështje. Qeveria ka obligm igjor dhe duhet ta zbatojë vendimin gjykatës’’, shtoi në RTK.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey