Revista e njohur shkencore: Shumica e të vdekurve nga COVID kishin virusin në zemrën e tyre

Shumica e të vdekurve nga COVID kishin virusin në zemrën e tyre.

Tre të katërtat e atyre që vdi.qën nga virusi COVID-19 kishin virusin në zemrën e tyre, sipas hulumtimit të fundit mbi indet e zemrës.

Sipas revistës shkencore amerikane Science mag, vikt.imat kishin aritmi anormale të zemrës para se të vdisnin.

Studimi i fundit ofron pasqyrë se si sëmundja mund të dëmtojë zemrën dhe si trajtime të caktuara mund të ndihmojnë në parandalimin e një rezultati fatal.

Shkencëtarët kanë mbledhur prova të mjaftueshme të dëmtimit të zemrës te pacientët me koronavirus dhe është treguar se disa pacientë kishin nivele të larta të troponinës, një molekulë që lirohet në gjak kur ndodh dëmtimi i zemrës.

Disa morën inflamacion të qeskës së zemrës që rrethon zemrën, dhe gjithashtu kishte edhe inflamacion të vetë zemrës, megjithatë, nuk është e qartë nëse këto probleme u shkaktuan nga virusi korona që sulmoi zemrën drejtpërdrejt ose të gjitha për shkak të një përgjigje imune tepër aktive .

Studimi u krye në Spitalin e Përgjithshëm të Massachusetts, në rreth 1.000 pjesë të indeve të zemrës dhe u krye në më shumë se 20 mostra nga 41 pacientë.

Koronavirusi u raportua të ishte i pranishëm në 30 zemra të pacientëve.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey