Richard Grenell kujton Vidovdanin: Sot është ditë përkujtimi për Shën Princ Lazarin dhe martirët e shenjtë serbë

Grenell kujton Vidovdanin: Sot është ditë përkujtimi për Shën Princ Lazarin dhe martirët e shenjtë serbë.

Ish I Dërguari Special i SHBA-së për dialogun Kosovë-Serbi, Richard Grenell, ka shkruar sot një përkujtim për Betejën e Kosovës ku luftuan popujt e Ballkanit kundër Perandorisë Osmane.

Grenell ka thënë se sot përkujtohen martirët e “shenjtë serbë” dhe Shën Princ Lazari.

“Sot ne ndërrojmë heronjtë e Vidovdanit. Në këtë ditë më 1389, beteja kundër Otomanëve në Kosovë filloi”, shkroi Grenell.

“Sot është një ditë përkujtimi për Shën Princ Lazarin dhe martirët e shenjtë serbë”, shtoi ai.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey