Romët e Prilepit në protesta, nuk u lejuan të hyjnë në pishinën e qytetit

Banorët e lagjes Trizla në Prilep me një marsh të qetë protestues, nga lagja e tyre deri te pishina e qytetit, nga ora 12 deri 14 kanë shprehur dje, siç thonë, revoltën e tyre kundër diskriminimit, shkruan portali Fokus, përcjell gazeta LAJM.

Para disa ditësh, disa personave të komunitetit romë i është pamundësuar që t’i shfrytëzojnë shërbimet e pishinës së qytetit.

Për këtë rast paralajmërohet parashtresë deri te komisionit kundër diskriminimit si dhe proces gjyqësor.

Por, pronari i qendrës rekreativo-sportive “Markovi kuli”, Boris Temovski i ka hedhur poshtë të gjitha pretendimet për diskriminim dhe tha se bëhet fjalë për respektimin e masave dhe rregullave, veçanërisht gjatë kohës së pandemisë, në pishinën e qytetit.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey