Rritet kostoja e jetesës dhe çmimet e shitjes me pakicë

Krahasuar me gushtin 2020, kostoja e jetesës u rrit me 3.6 përqind dhe çmimet e shitjes me pakicë me 4.9 përqind.

Sipas Zyrës Shtetërore të Statistikave, një rritje e indekseve të kostos së jetesës në gusht 2021, në krahasim me muajin e mëparshëm, u vërejt në perimet e freskëta dhe të ftohta, përveç patateve dhe frutave të tjerë rrënjë me 15.8 përqind, djathit dhe gjizës me 1, 1, mishi me 0.9, buka dhe drithërat me 0.7, qumështi me 0.6, sheqeri, reçeli, mjalti, çokollata dhe ëmbëlsirat me 0.3, si dhe ushqimet që nuk përmenden diku tjetër, pijet alkoolike me 0.2 përqind.

Në gusht, pati gjithashtu një rritje të indekseve të kostos së jetesës për pajisjet fotografike dhe kinematografike dhe instrumentet optikë me 8.4 përqind, gaz për familjet me 5.6, paketat e udhëtimit me 3.1, shërbimet rekreative dhe sportet për 2, kafshët shtëpiake dhe produktet e lidhura për 1.1 , biçikleta për 0.9, automjete për 0.7, lëndë djegëse dhe lubrifikantë për automjetet e veta, shërbime akomodimi për 0.6, enë qelqi, enë kuzhine dhe pajisje të tjera, pajisje kompjuterike për përpunimin e të dhënave me 0.5, mobilje dhe mallra shtëpiake, pajisje të vogla elektrike shtëpiake, pasagjerë në rrugë transport, pajisje për marrjen, regjistrimin dhe riprodhimin e zërit dhe imazheve me 0.4, pëlhura për prodhimin e rrobave, materiale për mirëmbajtjen dhe riparimin e shtëpive, libra,pajisje dhe produkte të tjera të higjienës personale, shërbime të tjera që nuk përmenden diku tjetër me 0.2 përqind.

Ulja e indekseve të kostos së jetesës në gusht 2021, në krahasim me muajin e mëparshëm, u regjistrua në vaj dhe yndyrë, fruta të freskëta dhe të ftohta me 0.7 përqind.

Sipas ZSHS -së, një rënie në indekset e kostos së jetesës u regjistrua edhe në ngrohjen qendrore me 4 përqind, media regjistruese me 1.8, transport pasagjerësh ajror me 1.5, materiale të tjera të shtypura, pajisje elektrike për higjienë personale me 1, 3, shtëpi të lëngshme lëndë djegëse me 1, lojëra, lodra dhe hobi me 0.8, këpucë, kopshte, bimë dhe lule me 0.5, pajisje shtëpiake të mëdha, sende të tjera personale me 0.4 përqind.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey