Sali: Ka rënë interesi për imunizim ndaj Covid-19, por kemi mjaftueshëm vaksina

Ministri i Shëndetësisë, Bekim Sali sot tha se me rënien e rasteve të reja me Covid-19, ka rënë interesi edhe për vaksinim, përcjell TV21. Numri i personave të cilët vaksinohen me vaksinën anti-covid për së dyti ose treti herë në nivel javorë është diku 1000. Sali tha se për komentin Maqedonia e Veriut ka mjaftueshëm vaksina kundër koronavirusit.

“Pajtohemi të gjithë se ka ra interesi për shkak të uljes se rasteve të reja me Covid-19. Në pjesën e vaksinave më duhet të përmend se të gjitha ato 350 mijë vaksina që ne kemi si shtet janë donacion nga vendet mike. 250 mijë janë nga Italia dhe 100 mijë nga Moderna janë donacion nga Kroacia. Ashtu që për momentin kemi mjaftueshëm vaksina, ndoshta edhe më shumë se sa na duhen”, deklaroi mes tjerash Sali.

Ministri i Shëndetësisë, Bekim Sali sot tha se me rënien e rasteve të reja me Covid-19, ka rënë interesi edhe për vaksinim, përcjell TV21. Numri i personave të cilët vaksinohen me vaksinën anti-covid për së dyti ose treti herë në nivel javorë është diku 1000. Sali tha se për komentin Maqedonia e Veriut ka mjaftueshëm vaksina kundër koronavirusit.

“Pajtohemi të gjithë se ka ra interesi për shkak të uljes se rasteve të reja me Covid-19. Në pjesën e vaksinave më duhet të përmend se të gjitha ato 350 mijë vaksina që ne kemi si shtet janë donacion nga vendet mike. 250 mijë janë nga Italia dhe 100 mijë nga Moderna janë donacion nga Kroacia. Ashtu që për momentin kemi mjaftueshëm vaksina, ndoshta edhe më shumë se sa na duhen”, deklaroi mes tjerash Sali.

Loading...