Serbia dha grurin, por jo edhe vaj luledielli për gatim për Maqedoninë e Veriut

Pavarësisht njoftimeve të djeshme të Qeverisë se me Serbinë është hequr marrëveshja për heqjen e ndalimit të eksportit në vendin tonë të grurit, misrit dhe vajit të lulediellit të papërpunuar, në vendimin pas seancës së Qeverisë së Republikës së Serbisë, vaji i lulediellit nuk përmendet askund.

Një deklaratë e lëshuar nga qeveria serbe në faqen e saj zyrtare pas seancës përmend vetëm grurin tregtar dhe misrin tregtar, përcjell portali Fokus.mk.

Në seancë u miratua Konkluzion me të cilin miratohet eksporti i grurit tregtar dhe misrit tregtar te personat juridikë që eksportojnë këto produkte në Republikën e Maqedonisë, në bazë të marrëveshjeve të lidhura para hyrjes në fuqi të Vendimit për ndalim të përkohshëm të eksportit të produkteve bazë. produktet agroushqimore.

Prodhuesit e vajit për gatim në Maqedoninë e Veriut, të cilët kryesisht e blejnë atë të parafinuar nga Serbia, kanë deklaruar së fundi se mezi presin vendimin për të vazhduar importin nga Serbia. (INA)

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey