Serbia lirshëm do ta ‘pushtoj’ me produkte Shqipërinë dhe Maqedoninë

shkruan Milazim Krasniqi

Kryetari i Odës Ekonomike të Serbisë, Marko Çadezh, ka deklaruar se në Tiranë është arritur marrëveshje, e cila do të firmoset në shtator në Beograd, që qarkullimi i artikujve themelor ushqimorë ndërmjet të tre shteteve, të bëhet plotësisht i lirë.

Pra, pritet vërshimi i atikujve ushqimorë të Serbisë në tregjet e vëllaznillakut tonë, në Shqipëri e në Maqedoninë e Veriut. Kështu do të bashkohemi, duke u ushqyer me produkte serbe?

P.S. Problemin e vetëm që e paraqiste Çadezh, ishte çmimi i lartë i mishit të derrit në Serbi. Po get ai tipi nuk e di që shumë nga shypet në Shqipëri (falë Zotit, një pjesë jo), nuk ia vesin çmimin hiq. Ndërsa, Serbia kurrgë mos pastë, derra ka shumë.

*autori është publicist dhe profesor universitar

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey