Shekerinska: Paqëruajtësit e vendit ishin bileta për hyrjen e Maqedonisë së Veriut në NATO

Anëtarësimi ynë i sotëm në NATO është meritë e të gjithë mbi 500 pjesëtarëve të armatës në misionin “Mbështetje e vendosur” dhe mbi tre mijë në misionin “ISAF” që filloi në vitin 2002. Ju nuk ishit vetëm një biletë për të gjithë ne që të mund të përfaqësonim vendin në NATO, ju ishit edhe bileta e Republikës së Maqedonisë së Veriut për t’u bashkuar me aleancën më të fuqishme ushtarako-politike. Përkundër të gjitha përpjekjeve politike, sakrifica, përgjegjësia, rreziku, puna juaj, ishin ata që na paraqitën në dritën më të mirë.

Këtë e theksoi, siç tha, jo në mënyrë diplomatike, jo formalisht, por nga zemra, ministrja e Mbrojtjes Radmila Shekerinska në ceremoninë e sotme me rastin e përfundimit të pjesëmarrjes së Armatës së Maqedonisë së Veriut në misionin “Mbështetje e vendosur” në Afganistan, në të cilën fjalim pati edhe presidentit Stevo Pendarovski.

”Misioni ynë pas gati dy dekadave të pjesëmarrjes aktive të anëtarëve të Ushtrisë ka mbaruar. Ashtu siç keni treguar në bazë të rradhës se jeni të denjë të mbroni kolegët ose eprorët nga SHBA-ja, Turqia, Gjermania, Norvegjia dhe të gjitha vendet e tjera pjesëmarrëse në Rezolutën e Mbështetjes ose ISAF, ne kemi treguar që nga fillimi i vitit 2002 se jemi besnikë ndaj vlerave, parimeve dhe vendimeve të Aleancës. “Angazhimi ynë, si dhe angazhimi i Aleancës për Afganistanin, nuk mbaron, ne do të vazhdojmë të sigurojmë mbështetje, së bashku me aleatët e forcave afgane të sigurisë”, tha Shekerinska.

Ai shtoi se kur ata zhvilluan “betejat” e fundit për t’u bërë një anëtar i NATO-s, nuk kishte asnjë takim ose takim me një përfaqësues të NATO-s ose një anëtar të Aleancës, pa përmendur kontributin e tyre.

Ajo edhe një herë falënderoi pjesëtarët e Ushtrisë që marrin pjesë në këto misione, për guximin, qëndresën dhe të gjitha përpjekjet, njohuritë dhe motivimin e tyre, për aftësinë që ata kanë treguar dhe konfirmuar se ata janë ushtarët e Armatës së RMV-së të cilëve mund të jetë NATO ligët Sekerinska gjithashtu falënderoi ata që shërbyen në kryeqytet, komandën, të gjithë ata që shërbyen në njësinë e komandës dhe sigurisë së komandës kryesore në Kabul, oficerët e shtabit në Komandën e Veriut, si dhe mjekët si pjesë e Roud spitalit norvegjez .

Ministrja Shekerinska shprehu besim se të gjitha aftësitë dhe mësimet e marra do të transferohen në shtëpi dhe kështu do të na ndihmojnë të zhvillohemi si armatë e NATO-s dhe anëtare e vërtetë e NATO-s.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey