Shënohet 8 Dhjetori – Shën Klimenti i Ohrit

Me disa ngjarje do të shënohet 8 Dhjetori – Dita e Shën Klimentit të Ohrit.

Para përmendores së Shën Klimentit të Ohrit në Shkup, më shumë delegacione do të vendosin lule, kurse në Kuvend do të ndahet çmimi shtetëror “Shën Klimenti i Ohrit”.

Çmimi shtetëror do t’i takojë profesoreshës universitare Gjylymsere Kasapi, në fushën e edukimit dhe arsimit, kurse në fushën e kulturës çmimi do t’i ndahet muzikantes, Snezhana Anastasova – Çadikovska dhe kostumografes Elena Donçeva.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey