Shkencëtarët thonë se anoreksia nuk është vetëm problem psikik

Origjina e çrregullimit të ushqyerjes anorexia nervosa është në mendje dhe në trup, sipas një studimi ndërkombëtar. Anoreksia shihet si një sëmundje e rëndë psikike. Por, mjekët në King’s College në Londër treguan ndryshime të lidhura me ADN-në e disa njerëzve, që ndrikojnë në mënyrën se si i përpunuan yndyrnat dhe sheqernat dhe...

Nëntor 20, 2023 - 09:30
 0  8
Shkencëtarët thonë se anoreksia nuk është vetëm problem psikik
Origjina e çrregullimit të ushqyerjes anorexia nervosa është në mendje dhe në trup, sipas një studimi ndërkombëtar. Anoreksia shihet si një sëmundje e rëndë psikike. Por, mjekët në King’s College në Londër treguan ndryshime të lidhura me ADN-në e disa njerëzve, që ndrikojnë në mënyrën se si i përpunuan yndyrnat dhe sheqernat dhe...