Shporta e konsumit për një vit është rritur për 17.000 denarë në Maqedoninë e Veriut

Për një vit, produktet dhe shërbimet bazë që i nevojiten një familje prej katër anëtarësh janë shtrenjtuar për 17 mijë denarë.

Këtë e vërteton edhe llogaritja e fundit e shportës së konsumit sindikal, e cila kushton 51.500 denarë, në krahasim me shpenzimet në tetor të vitit të kaluar, kur peshonte 34.500 denarë.

Dallimi më i madh në shpenzimet e amvisërive është te ushqimi, nëse vitin e kaluar në tetor nevojiteshin 14.800 denarë, tani për ushqim dhe pije joalkoolike nevojiten afro 19.500 denarë.

Për një vit, produktet dhe shërbimet bazë që i nevojiten një familje prej katër anëtarësh janë shtrenjtuar për 17 mijë denarë.

Këtë e vërteton edhe llogaritja e fundit e shportës së konsumit sindikal, e cila kushton 51.500 denarë, në krahasim me shpenzimet në tetor të vitit të kaluar, kur peshonte 34.500 denarë.

Dallimi më i madh në shpenzimet e amvisërive është te ushqimi, nëse vitin e kaluar në tetor nevojiteshin 14.800 denarë, tani për ushqim dhe pije joalkoolike nevojiten afro 19.500 denarë.

Loading...