Shteti ska para të veta. Dhe kurrë s’ka pasë..

Shteti ska para të veta. Dhe kurrë ska pasë..

Sa herë që blen ti djath të bardhë, smoki ose somboled, shteti i merr prej çdo 100 denarëve tua – 18 denarë. E kur blen qumësht, jogurt, ajran ose tomël për çdo 100 denarë ti merr (veç) 5 denarë!

Korrupsiioni bohet kur prej këtyre 18 + 5=23 denarëve tua: 3 denarë i investojnë te shkolla fillore në Bllacë, 0 denarë te kufini në Llojan, dhe 1 denarë te Agjenda jeshil!

19 denarët i mbesin për te shpija vetë 3 katëshe në Butel, vikendica në Mavrovë, Shëngjin, e gjetiu… Plus, me gjujt pak troshka te analisti pavarur, votusi i varur dhe ato tjerët me i bo me prit për troshka ma tiqe – helbet mos po ka najsen!

Besim Nebiu

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey