Si ta trajtoni shtypjen e lartë të gjakut?

Shumë njerëz përballen me shtypje të lartë të gjakut.

E për përcaktimin e opsioneve të duhura të trajtimit të tij, ndihmojnë një sërë faktorësh,

Këta faktorë përfshijnë llojin e shtypjes së lartë si dhe është e domosdoshme të dihet se cilat shkaqe janë identifikuar.

Nëse mjeku juaj ju diagnostikon me hipertension primar, ndryshimet në stilin e jetës mund të ndihmojnë në uljen e presionit të lartë të gjakut.

Ndërkaq, nëse vetëm ndryshimet në stilin e jetës nuk janë të mjaftueshme, mjeku mund të përshkruajë ilaçe, shkruan Healthline, transmeton Klankosova.tv.

Nëse një medikament që keni filluar të merrni shkakton rritje të shtypjes të gjakut, mjeku do të provojë medikamente të tjera pa efekte anësore.

Planet e trajtimit për hipertensionin shpesh evoluojnë, ajo që funksionoi në fillim mund të bëhet më pak e dobishme me kalimin e kohës, prandaj duhet vazhdimisht të jeni të kujdesshëm që të vazhdoni të përmirësoni mënyrën e trajtimit tuaj.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey