Sllovakia i dhuron Maqedonisë katër respiratorë për Klinikën për Sëmundje të Fëmijëve

Katër respiratorë që do të përdoren për të trajtuar pacientë me COVID-19 të hospitalizuar në Klinikën për sëmundje infektive u dhuruan sot nga qeveria sllovake. Aparatet tashmë janë vënë në përdorim dhe sot dhurimi u zyrtarizua në prani të zëvendësministrit të Punëve të Jashtme të Sllovakisë Martin Klus dhe ambasadorit sllovak në vend Henrik Markush.

Klus deklaroi se Maqedonia e Veriut është ndër vendet më miqësore të tij, shprehu mbështetje për perspektivën tonë evropiane dhe tha se ai është i kënaqur që është sot i pranishëm me rastin e dhurimit mjekësor.

Zëvendëskryeministri për Çështje Evropiane Nikolla Dimitrov falënderoi, siç tha, Sllovakinë partnere, mike dhe aleate, në disa raste tregoi solidaritet të madh dhe në kohë kur populli sllovak ka nevojë për ndihmë dhe mbështetje.

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe deklaroi se donacioni është pjesë e sistemit të solidaritetit të vendeve të BE-së, i cili ka funksionuar që nga fillimi i pandemisë dhe me ndihmën e të cilit një numër i madh i donacioneve arritën në pajisje mjekësore, mbrojtje personale, gjeneratorë dhe pajisjet shoqëruese. që tha, kriza do të ishte e vështirë për t’u menaxhuar.

Drejtoresha e Klinikës për Sëmundje të fëmijëve, Aspazija Sofijanova, falënderoi për dhurimin sllovak, duke theksuar se pajisjet janë jashtëzakonisht të rëndësishme në një kohë pandemie, e cila, tha ajo, as nuk u kaloi fëmijëve.

Kumtoi se Klinika aktualisht po trajton rreth 15 fëmijë me nënat e tyre që janë pozitive në COVID, por janë të qëndrueshëm dhe i trajtojnë për shkak të një ndërlikimi të mundshëm.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey