Studimi i ri tregon se sa imunitet ka dikush që ka kaluar kovidin!

Shumica e njerëzve që kanë kaluar Covíd-19, kanë ímunitet për të paktën pesë muaj. Kështu tregon studimi i ri i kryer nga Institucioni i Shëndetit Publik, në Britani. Njerëzit që e kanë kaluar kovidíin, kanë 83% më pak shanse, për t’u ínfektuar, në raport me ata që nuk e kanë kaluar. Por ekspertët paralajmërojnë se disa njerëz sërish ínfektohen, dhe po kështu mund të ínfektojnë të tjerët.

Prof Susan Hopkins, e cila drejtoi studimin, tha se rezultatet ishin inkurajuese, duke sugjeruar që imunitetí zgjati më shumë se sa mendohej, por mbrojtjà nuk ishte aspak absolute.

“Kjo do të thotë edhe nëse besoni se e keni kaluar virusín dhe jeni të mbrójtur, ekziston ende një rrezík që të mund të riíinfetkoheni dhe t’ia transmetoni të tjerëve”, shtoi ajo.

“Tani më shumë se kurrë, është jetësore që të gjithë të kujdesemi për të mbrójtur shërbimin tonë shëndetësór dhe për të shpëtuàr jetë.” Shkencëtarët do të vazhdojnë të monitorojnë punonjësit e kujdesit shëndetësor për 12 muaj për të parë se sa zgjat imunitetí.

The post Studimi i ri tregon se sa imunitet ka dikush që ka kaluar kovidin! appeared first on ShqipMedia.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey