Talebanët në pushtet, “zhduken” moderatoret nga televizionet

Situata në Afganistan është e tensionuar me ardhjen e talebanëve në pushtet. Televizionet e vendit nuk e kanë ndalur transmetimin këtë kohë, por ka ndodhur një ndryshim, të gjitha spikeret femra janë “zhdukur” nga ekrani.

Gjithashtu janë rritur komentet mbështetëse ndaj talebanëve në faqet kryesore të kanaleve shtetërore si dhe në ato private si Tolo News, Ariana, Shamshad dhe 1TV.

Raportohet se gjatë kësaj periudhe, mediat në Afganistan kanë tranmsetuar telenovela dhe muzikë dhe asgjë në lidhje me trazirat e ndodhura.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey