Taravari: ASH do të shqyrtojë nëse do të shkojë në takim me Zaevin

Është e mundur “Aleanca për Shqiptarët” nesër të mos marrë pjesë në takimin të cilin kryeministri Zoran Zaev e caktoi për të biseduan në temën e anulimit të afatit për zgjedhjet lokale dhe regjistrimin me partitë politike opozitare. Paralajmërimi vjen nga Arben Taravari, sekretar i përgjithshëm i partisë politike Aleanca për Shqiptarët në përgjigje të pyetjes së gazetarëve për pjesëmarrjen në takim. Taravi shprehu dyshim se a do të mbahet ai takim.

“Dyshoj nëse do të ulemi dhe nuk e dimë a duhet të ulemi me to në tryezë. Por, sërish ka trupa partiak të cilët sot do të vendosin. Kemi dilema serioze nëse vlen të ulemi me një person i cili e ndryshon deklaratën pesë herë në ditë. Njeriu nuk është serioz dhe është rëndë të gjendet zgjidhje e përbashkët me të. Atë që e premton sot, nesër nuk e plotëson”, deklaroi kryetari i komunës së Gostivarit dhe sekretar i AA-së.

Taravari: ASH do të shqyrtojë nëse do të shkojë në takim me Zaevin
PUBLIKUAR Mar 30, 2021
15
Share
Gostivar, 30 mars – Është e mundur “Aleanca për Shqiptarët” nesër të mos marrë pjesë në takimin të cilin kryeministri Zoran Zaev e caktoi për të biseduan në temën e anulimit të afatit për zgjedhjet lokale dhe regjistrimin me partitë politike opozitare. Paralajmërimi vjen nga Arben Taravari, sekretar i përgjithshëm i partisë politike Aleanca për Shqiptarët në përgjigje të pyetjes së gazetarëve për pjesëmarrjen në takim. Taravi shprehu dyshim se a do të mbahet ai takim.

“Dyshoj nëse do të ulemi dhe nuk e dimë a duhet të ulemi me to në tryezë. Por, sërish ka trupa partiak të cilët sot do të vendosin. Kemi dilema serioze nëse vlen të ulemi me një person i cili e ndryshon deklaratën pesë herë në ditë. Njeriu nuk është serioz dhe është rëndë të gjendet zgjidhje e përbashkët me të. Atë që e premton sot, nesër nuk e plotëson”, deklaroi kryetari i komunës së Gostivarit dhe sekretar i AA-së.

LAJME TË NGJASHME

Mar 30, 2021

Mar 30, 2021

Mar 30, 2021
Ai e ka kritikuar edhe sjelljen e liderit të BDI-së parti e cila është në pushtet për anulimin e regjistrimit, sepse siç tha në përgjigje, ata ishin inferior në lidhje me regjistrimin.

“Ky prolongim dhe ndalim ka prapavi politike. Kjo është skandaloze. Njerëzit filluan të regjistrohen dhe kishte entuziatëm të madh, përkushtim nga gjithë popullata që jeton në Maqedoni dhe në vendet e huaja. Gjithashtu, kishte përkushtim nga kryeministrat e Kosovës dhe të Shqipërisë. Dhe kur regjistrimi duhej të fillojë pas dy ditësh, ai u ndërpre për shkak të faktit që dy partive politike maqedonase nuk u pëlqen ajo që janë regjistruar shumë shqiptarë në diasporë. Këtë vetëm Ali Ahmeti mund ta lejojë. Koalicioni jonë nuk do ta pranojnë dhe do të ndërmarin masa ta parandalojnë atë”, deklaroi Arben Taravari.

Ai vlerësoi se anulimi i regjistrimit përveç prapavisë politike ka për qëllim ta demotivojë popullatën të regjistrohet.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey